Programmapartners

Baggerbeest wil het cultureel ankerpunt worden in de Sluisbuurt, waar huidige en toekomstige bewoners en andere gebruikers van de Sluisbuurt, Zeeburgereiland en IJburg elkaar ontmoeten en zich (creatief) ontplooien. Om dit te bereiken, werken we samen met programmapartners.

Gezamenlijk zetten wij ons in voor programma’s en activiteiten, die bijdragen aan de levendigheid in en rond Baggerbeest; in de grote programmazaal maar ook in de ateliers, in de bar, in de tuinen en op het buitenterrein. Maatschappelijke activiteiten, kunstzinnige ontplooiing en onderzoek komen hier samen, want Baggerbeest is een lerende broedplaats. Dit komt tot uiting in al haar programma’s.

 1. Met elkaar bouwen aan de Sluisbuurt:
  Bezoek informatieve meet-ups en doe mee aan het debat over de ontwikkelende stadswijk en de rol daarin van kunst en cultuur, van
  de Rietveld Academie & het Sandberg Instituut, de Nelly & Theo van Doesburg Stichting en Craft.
 2. Podium Baggerbeest:
  Een plek om werk en talent te tonen! Bezoek expo’s, voorstellingen en mini festivals georganiseerd door
  EAST&, Plein Theater, Bar Baggerbeest, Dood Paard en meer!
 3. Kennislab:
  Kennis verbinden aan de praktijk in het Sluislab/Inholland.
 4. Ontwikkeling van talent:
  Educatie reeksen en workshops voor jong en oud, door MK24 beeldende kunst en vormgeving, Muziekschool Amsterdam, De Rode Loper op School , TEX Naaiatelier, Framer Framed.
 5. Van de buurt voor de buurt:
  Programma geïnitieerd door eilandbewoners, gericht op het verstevigen van de community. Tuinier mee aan de gezamenlijk ontworpen en onderhouden tuinen van Pleasure Ground, bezoek de weggeefwinkel 4ALL, of kom naar het jongerencentrum Dynamo, of het Zeeburgereiland archief.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN