Filter

Type activiteit

Soort

Zoeken

 

 

 
 

Kijkdagen. Laatste ruimtes beschikbaar!

tot december
17:00

Broedplaats ,

Ben jij op zoek naar ruimte? En, heb je zin om onderdeel te worden van deze veelzijdige creatieve community op deze bijzondere plek? Er zijn nog enkele ateliers beschikbaar!

Check de website van Urban Resort, en meld je aan voor een van onze kijkdagen, en neem hier alvast een kijkje achter de schermen.

 

 
 
events

Officiele opening van het Sluislab in Baggerbeest

September
16:30

In september werd het Sluislab (InHolland) officieel geopend! Deze plek in het Baggerbeest staat voor sociale innovatie op Zeeburgereiland. Het motto van Sluislab is samen een eiland uitvinden. Dit doen ze door zichzelf als hogeschool opnieuw uit te vinden met studenten, onderzoekers en partners.

“Nu Sluislab in het Baggerbeest officieel geopend is, dromen we opnieuw: Dat dit een levendige ontmoetingsplek kan worden van al die buurtbewoners, kunstenaars, onderzoekers en studenten die de stad en de Sluisbuurt een beetje mooier willen maken.”, aldus Peggy van Schijndel (inHolland).

 

Foto’s gemaakt door: Anke Teunissen

 
 
buurtfeest

EAST& strijkt neer in Baggerbeest met bruisend cultureel festival

25 november
14:00

Na diverse vrij toegankelijke, culturele festivals op o.a. het Sajetplein, Oranje Vrijstaatplein, Joris Ivensplein,
Javaplein en Timorplein, strijkt het Pop-Up Cultuurhuis EAST& opnieuw neer in de openbare ruimte in
Amsterdam Oost! Op zaterdag 25 november van 14:00 tot 20:00 organiseert EAST& een open festival voor alle
leeftijden in de nieuwe broedplaats Baggerbeest. Baggerbeest is hét culturele ankerpunt van de stadswijk-in-wording: de Sluisbuurt.

PROGRAMMA
EAST& BAGGERBEEST zal in het teken staan van beeldende kunst, workshops, performances, muziek en nieuwe kennismakingen in Amsterdam Oost. Kunstenaars uit het Baggerbeest openen de deuren naar hun atelier en organiseren exposities en art workshops voor volwassenen én voor kinderen. Er is daarnaast een muzikale performance van She Who Makes Noise, een workshop tuften van Marian Genet, kunstplatform Mutter Amsterdam nodigt Reza Mirabi uit om nieuw performancewerk te tonen en meer!

EAST& BAGGERBEEST nodigen (aanstaande) buurtbewoners, maar ook culturele en maatschappelijke instellingen en makers uit Oost uit om kennis te maken met deze nieuwe broedplaats, die nog niet lang geleden uit de zandvlakte is gerezen. Met een bruisende culturele festivaldag willen we nieuwe verbindingen leggen, als ook een startschot geven van wat je de komende jaren nog meer in het Baggerbeest kunt verwachten! Kijk op eastand.amsterdam voor meer informatie over het programma. Daarbij moedigt EAST& makers,kunstenaars en evenementenorganisators uit Amsterdam-Oost aan om zich op de website aan te melden, een profiel aan te maken en evenementen te delen op de agenda. Show your work! Show your events!

EAST&
EAST& is het Pop-Up Cultuurplatform van Amsterdam Oost. Niet een cultuurgebouw van steen, maar een nomadisch netwerkorganisatie dat beoogt samenwerking en verbinding te leggen tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele, diverse, talentvolle makers die het stadsdeel rijk is. EAST& trekt vanaf 2022 rond door de zeer verschillende wijken van Amsterdam Oost en organiseert culturele activiteiten mét en vóór de buurt. Founding partners Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper en School en Productiehuis Nowhere zoeken hierbij steeds de samenwerking op met andere partners uit het kunstrijke stadsdeel. In ons cadeau voor de stad wordt samengewerkt door EAST& met Mutter Amsterdam, Baggerbeest, Urban Resort en kunstenaars uit de broedplaats.

BAGGERBEEST
Wie op de westelijke punt van het Zeeburgereiland staat en naar de enorme zandwagens kijkt die eindeloos lijken te verplaatsen over de lege vlakte, zal zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hier in de komende 15 jaar een nieuwe stadswijk vereist waar meer dan 11.000 mensen komen te wonen. Dit wordt de Sluisbuurt. Begin 2023 is Urban Resort gestart met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest is het allereerste gebouw op de zandvlakte en daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor de stadswijk in wording. Met een gezellige bar, een zaal voor programmering, een buurtatelier en tientallen werkruimtes voor kunstenaars en creatieve bedrijven, is het de nieuwste hotspot van Zeeburgereiland.

 

EAST& BAGGERBEEST wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en Stichting Amsterdam 750. Deze en aankomende EAST& evenementen zijn onderdeel van de actie #kadovoordestad ter ere van de 750e verjaardag van Amsterdam.

 
 
workshop

Workshops: oude ambachten en nieuwe technieken door MK24

Verschillende data
10:00

Broedplaats ,

Dit jaar starten we cursussen op de nieuwe locatie van MK24 in de Sluisbuurt! In broedplaats Baggerbeest heeft MK24 drie nieuwe ateliers waar we ons bezig gaan houden met oude ambachten en nieuwe technieken. We gaan kunst verduurzamen, we werken met biomaterialen en recyclen al onze materialen. Workshops van het delven van onze eigen klei tot en met het maken van kunst uit compost.

Op www.mk24.nl lees je meer over de actuele data en tijden van de workshops in Baggerbeest!

 

 
 
events

Creatieve workshop voor volwassenen Raquel Ribeiro Diniz

22 & 29 januari
19:00

Broedplaats ,
 
 
events

Opening Baggerbeest

1 maart
15:00

Broedplaats ,

Op vrijdag 1 maart 2024 opent Broedplaats Baggerbeest in de Sluisbuurt feestelijk haar deuren!

Vanaf 15.00 uur verwelkomen we jou graag met een veelzijdig programma met muziek, spoken word, theater, creatieve workshops, expo’s en heel veel open ateliers in het Baggerbeest.

Tussen 16.00 uur en 17.00uur wordt het Baggerbeest officieel geopend door wethouder Touria Meliani. En vindt er een panelgesprek plaats over de rol van creativiteit in de toekomstige stadswijk.

Programma:

15:00 – 20:00
– Doorlopend: open ateliers, creatieve workshops en expo’s
– Optredens van o.a. Dood Paard, Lakaver en Hatseflats! 

16:00 – 17:00 
– Officiële opening door Wethouder Touria Meliani.
– Panelgesprek in samenwerking met Pakhuis de Zwijger

20:00 tot 23:00
– DJ: Txell b2b Maxi Mill en Lion Kojo

Aanmelden opening 

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het panelgesprek, omdat de zaal haar maximale capaciteit heeft bereikt. Mogelijk is er op de dag zelf nog ruimte beschikbaar. En anders zijn er veel open ateliers, workshops en nog veel meer te ontdekken!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN