buurtfeest

EAST& strijkt neer in Baggerbeest met bruisend cultureel festival

25 november
14:00

Na diverse vrij toegankelijke, culturele festivals op o.a. het Sajetplein, Oranje Vrijstaatplein, Joris Ivensplein,
Javaplein en Timorplein, strijkt het Pop-Up Cultuurhuis EAST& opnieuw neer in de openbare ruimte in
Amsterdam Oost! Op zaterdag 25 november van 14:00 tot 20:00 organiseert EAST& een open festival voor alle
leeftijden in de nieuwe broedplaats Baggerbeest. Baggerbeest is hét culturele ankerpunt van de stadswijk-in-wording: de Sluisbuurt.

PROGRAMMA
EAST& BAGGERBEEST zal in het teken staan van beeldende kunst, workshops, performances, muziek en nieuwe kennismakingen in Amsterdam Oost. Kunstenaars uit het Baggerbeest openen de deuren naar hun atelier en organiseren exposities en art workshops voor volwassenen én voor kinderen. Er is daarnaast een muzikale performance van She Who Makes Noise, een workshop tuften van Marian Genet, kunstplatform Mutter Amsterdam nodigt Reza Mirabi uit om nieuw performancewerk te tonen en meer!

EAST& BAGGERBEEST nodigen (aanstaande) buurtbewoners, maar ook culturele en maatschappelijke instellingen en makers uit Oost uit om kennis te maken met deze nieuwe broedplaats, die nog niet lang geleden uit de zandvlakte is gerezen. Met een bruisende culturele festivaldag willen we nieuwe verbindingen leggen, als ook een startschot geven van wat je de komende jaren nog meer in het Baggerbeest kunt verwachten! Kijk op eastand.amsterdam voor meer informatie over het programma. Daarbij moedigt EAST& makers,kunstenaars en evenementenorganisators uit Amsterdam-Oost aan om zich op de website aan te melden, een profiel aan te maken en evenementen te delen op de agenda. Show your work! Show your events!

EAST&
EAST& is het Pop-Up Cultuurplatform van Amsterdam Oost. Niet een cultuurgebouw van steen, maar een nomadisch netwerkorganisatie dat beoogt samenwerking en verbinding te leggen tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele, diverse, talentvolle makers die het stadsdeel rijk is. EAST& trekt vanaf 2022 rond door de zeer verschillende wijken van Amsterdam Oost en organiseert culturele activiteiten mét en vóór de buurt. Founding partners Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper en School en Productiehuis Nowhere zoeken hierbij steeds de samenwerking op met andere partners uit het kunstrijke stadsdeel. In ons cadeau voor de stad wordt samengewerkt door EAST& met Mutter Amsterdam, Baggerbeest, Urban Resort en kunstenaars uit de broedplaats.

BAGGERBEEST
Wie op de westelijke punt van het Zeeburgereiland staat en naar de enorme zandwagens kijkt die eindeloos lijken te verplaatsen over de lege vlakte, zal zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hier in de komende 15 jaar een nieuwe stadswijk vereist waar meer dan 11.000 mensen komen te wonen. Dit wordt de Sluisbuurt. Begin 2023 is Urban Resort gestart met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest is het allereerste gebouw op de zandvlakte en daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor de stadswijk in wording. Met een gezellige bar, een zaal voor programmering, een buurtatelier en tientallen werkruimtes voor kunstenaars en creatieve bedrijven, is het de nieuwste hotspot van Zeeburgereiland.

 

EAST& BAGGERBEEST wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en Stichting Amsterdam 750. Deze en aankomende EAST& evenementen zijn onderdeel van de actie #kadovoordestad ter ere van de 750e verjaardag van Amsterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN