Sifra

Ik ben Sifra Coulet (Nieuwegein, 1985), conceptueel kunstenaar.
Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de 5-jarige avondopleiding van de Gerrit Rietveld Academie. Ik heb een achtergrond in de orthopedagogiek/ kinderpsychologie en het onderwijs.

Ik beschouw het leven als mens vanuit het concept van constructie; een continue circulaire beweging van opbouw, afbraak en herorganisatie. Ik zie mijn werk als pogingen onze persoonlijke, sociale en maatschappelijke constructies te ontleden en te bevragen. Ik stel mezelf de vraag hoe we in de zoektocht naar verbinding, het onvermijdelijke van het ongemak, de pijn en de frictie kunnen verdragen in ons contact met anderen.

Ik werk in verschillende media; performance, interventie, video, audio, tekeningen, sculptuur. De Taal (gesproken en geschreven) is een constante. Terugkerende thema’s in mijn werk zijn identiteit, het lichaam, seksualiteit, vergankelijkheid, dualiteit en performatief bestaan. In de Chinese filosofie van de Dao en de Afrikaanse filosofie van de Ifa vind ik de fundamenten van mijn wereldbeeld.

Naast mijn persoonlijke praktijk, maak ik onderdeel uit van het kunstenaarscollectief
De Derde Plaats.

Momenteel ligt mijn focus op het project Drift. Oefeningen in de-automatiseren.
Binnen dit project doe ik onderzoek naar vrije ruimte als alternatief voor het concept van de veilige ruimte. Dit via collectieve activiteiten die aanzetten tot de-automatiseren; een reflectieve, bevragende, niet-wetende houding.
Ik woon en werk in Amsterdam.

(profielfoto door Tess Berendregt voor MOCW)Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN